top of page

Capvuitada del Corpus 2019


Com van iniciar, ara fa 218 anys, els nostres avantpassats, els borgencs ens disposem a renovar el Vot de Poble que confiem al Santíssim Sagrament perquè ens guardi de tots mals.

Els actes de la festa començaran amb la celebració del Corpus Christi, el dijous 20 de juny. A les 20.00 h, hi haurà la Missa Solemne. Seguidament, s'iniciarà la Processó pels carrers del poble. Els infants que el diumenge anterior hauran rebut la Primera Comunió seran presents també en aquesta solemnitat eucarística.

Ja el dia 27 de juny, una setmana després del Corpus, celebrarem la festa de la Capvuitada. A les 8 del matí, a la Capella del Santíssim, hi haurà la pregària de les Laudes.

A les 12 del migdia, l'Ofici Solemne, concelebrat per mossèn Joan Àguila, rector de la parròquia de les Borges entre 2010 i 2017; mossèn Josep Mateu, arxiprest del Baix Camp; mossèn Albert Fortuny, sacerdot que va estar a la parròquia de les Borges durant l'estiu de 2018; mossèn Francisco Giménez, rector de Mont-roig i Miami; mossèn Josep Bofarull, rector de Vilaplana, Maspujols i l'Aleixar; i mossèn Eduardo José Angulo, actual rector de la parròquia de l'Assumpció de les Borges. Predicarà l'homilia mossèn Joan Àguila.

A les 19.00 h, a l'església parroquial hi haurà el Cant de Vespres, presidit per la Corporació Municipal. Tot seguit, es donarà inici a la Solemníssima Processó pels carrers del poble, cadascun dels quals estarà enramat amb belles alfombres de flors i els balcons guarnits amb domassos i cobrellits.

L'ordre que seguirà la processó és el següent: al capdavant, la Creu Processional, seguida dels fidels, la banda del Col·legi Pare Manyanet de Reus, els infants que enguany han rebut la Primera Comunió, el Santíssim Sagrament sota tàlem i la Corporació Municipal, que tancarà la processó.

La processó s'aturarà a la plaça de la Font on, un cop arribada tota la comitiva, es durà a terme la renovació del Vot de Poble, tal com han fet generacions i generacions de borgencs. Un cop finalitzat, la processó seguirà fins a l'església parroquial, on s'impartirà la benedicció final i es farà la reserva del Santíssim.

Des de la Parròquia de l'Assumpció fem una crida a participar activament en els actes de la diada, però també en els preparatius perquè sigui una festa ben lluïda, és a dir, en la confecció de les alfombres i la penjada de domassos i cobrellits als balcons de les cases dels carrers per on passarà la processó. Agraïm, per endavant, la vostra col·laboració i us desitgem que passeu una bona festa de la Capvuitada!


bottom of page