top of page

Les Borges es prepara per viure intensament la Setmana Santa: consulta els horaris de les funcions i


La Setmana Santa i la Pasqua és el període en què celebrem la Passió, Mort i Ressurrecció del Senyor. Aquest temps va precedit de la Quaresma, moment en el qual ens trobem ara. A continuació trobareu els horaris dels actes que organitza la Parròquia de l'Assumpció, de les Borges del Camp.

Els actes començaran el 14 d'abril, Diumenge de Rams. A les 12.00h, a la plaça de la Font, hi haurà la benedicció dels rams. Seguidament, s'iniciarà la processó fins a l'església, on es celebrarà la Missa de Passió. Tothom qui vulgui, un cop acabada la Missa, podrà deixar les palmes i palmons per guarnir el Monument del Dijous Sant. A la tarda del mateix dia, concretament a les 18.00h, es durà a terme el Via Crucis cap a l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera tradició iniciada el 1816.

L'endemà, 15 d'abril, a les 19.00h, hi haurà la Celebració del Perdó, amb l'administrament d'aquest sagrament per a poder celebrar la Setmana Santa amb els cors purs.

El Dijous Sant, dia 18 d'abril, s'iniciarà el Tríduum Pasqual. A les 20.00h, hi haurà la Missa Solemne del Sant Sopar, durant la qual es farà el lavatori de peus. Acabada la Missa, es farà el trasllat del Santíssim fins al Monument. L'església restarà oberta per a aquells que vulguin pregar davant del Santíssim Sagrament. Ja a les 23.00h, hi haurà l'Hora Santa que, un cop acabada, es farà la reserva del Santíssim i l'església restarà tancada.

Els actes del dia 19 d'abril, Divendres Sant, començaran a les 10.00h amb el Via Crucis cap a l'Ermita. Ja a les 19.30h, hi haurà la Funció de la Mort del Senyor, a l'església parroquial. Un cop acabada, es donarà inici a la Processó del Sant Enterrament, amb les imatges del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors, acompanyades dels devots amb ciris.

Ja el Dissabte de Glòria, a les 22.00h, hi haurà la Solemne Vetlla Pasqual, en què s'anunciarà la joia de la ressurrecció del Senyor. L'endemà, Diumenge de Glòria, a les 12.00h, hi haurà la Missa Solemne de Pasqua i ja el dilluns, també a les 12.00h, hi haurà la tradicional Missa a l'ermita.

RIFA DE LA MONA DE PASQUA

Com ja es va fer l'any passat, enguany també s'organitza la rifa d'una magnífica Mona de Pasqua, a benefici de les obres de la teulada de l'església parroquial.

Per a poder participar en el sorteig, es posaran a la venda unes butlletes al preu d'1€. Caldrà que les ompliu amb el vostre nom i cognoms i un telèfon de contacte. Les podreu adquirir al sortir de les funcions de la Setmana Santa, començant ja després de la Missa del Diumenge de Rams, i a la Residència de la Mare de Déu de la Riera.

La rifa es durà a terme el Diumenge de Pasqua, un cop finalitzada la Missa Solemne.

Des de la parròquia agraïm per avançat la vostra col·laboració i us desitgem molta sort en aquesta rifa!


bottom of page