top of page

Festa Major en honor de Sant Antoni Abat 2019


Un any més, els borgencs ens disposem a celebrar la festa major en honor del nostre patró, Sant Antoni Abat. El dia propi del sant és el 17 de gener, però tal com es va decidir el 1973 i es va començar a fer el 1974, la festa es trasllada al tercer cap de setmana de gener.

Els actes en llaor del nostre sant patró s'iniciaran a les 12 del migdia del dissabte 19 de gener. A l'Església Parroquial se celebrarà la Missa Solemne concelebrada per mn. Joan Àguila, mn. Josep Bofarull, mn. Albert Fortuny, mn. Miquel Lluís Castillejo, el pare Ignasi Olivé, que predicarà l'homilia, i el nostre rector, mn. Eduardo Angulo. Durant la celebració, es veneraran les relíquies de Sant Antoni i s'interpretaran els seus goigs.

Finalitzada la Missa Solemne, s'iniciarà la processó que recorrerà els principals carrers de la vila. Un cop hagi arribat al Replà, es procedirà a la tradicional benedicció dels animals.

L'endemà, diumenge 20 de gener, a les 19.00h, a la Sala Parroquial hi haurà la representació de l'obra Terra Baixa en essència, a càrrec de Jordi Mateu. Es tracta d'una peça treatral sorgida de cinc monòlegs, combinant el text dramàtic amb l'audiovisual. L'entrada tindrà un preu de 5€.

EL PORQUET DE SANT ANTONI

Com ja és tradició, la Festa Major de Sant Antoni Abat va acompanyada del Porquet de Sant Antoni, o el que és el mateix, les cistelles que omplim per a rifar-les per Sant Blai.

Per tant, com ja sabreu, hi ha dues maneres importants de col·laborar. La primera és engreixant el Porquet, és a dir, portant aliments per a omplir les cistelles. Aquesta primera forma de participar ja es podrà fer a partir del dissabte 12 de gener.

Per altra banda, es pot col·laborar comprant els números per a la rifa que farem per Sant Blai de les cistelles que haguem omplert. Els números els podreu adquirir a les botigues del poble i a les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes a partir del dijous 17 de gener.

Esperem i agraïm la vostra participació perquè, d'aquesta manera, aconseguirem pagar les obres que es van fer a la teulada de l'Església Parroquial.

Des de la Parròquia de l'Assumpció, de les Borges del Camp, desitgem a tots els borgencs que passeu una molt bona festa major en honor del nostre sant patró.

Les Borges i rodalia

us han pres per advocat,

puix per tota malaltia

sou el remei indicat.

Mireu, doncs, amb ulls d'amor

el poble aquí congregat.

Sigueu nostre protector

gloriós Antoni Abat.


bottom of page