top of page

Nadal 2018: «amb bolquers i posat en una menjadora»


Un any més, ens preparem per celebrar unes de les festes més importants per a la comunitat cristiana, és a dir, la Nativitat i l'Epifania del Senyor. A continuació trobareu els horaris dels actes que la parròquia i les seves entitats organitza per a aquestes festes.

Així doncs, la programació començarà amb la inauguració de l'exposició "Els objectes religiosos oblidats" el proper diumenge 23 de desembre, a les 13.00h, a la Sala d'Exposicions de Cal Dasca. La mostra comptarà amb objectes religiosos antics, ja en desús, provinents, majoritàriament, de la parròquia, però també objectes propietat del Museu o de particulars. L'exposició restarà visitable els dies 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener, de 13.00h a 14.00h. El dia 24 de desembre, a les 12 de la nit, celebrarem la tradicional Missa del Gall, després de la qual es repartirà la Llum de la Pau de Betlem. A més, sortint de Missa ens podrem felicitar el Nadal amb torrons i cava a l'entrada de l'Abadia. L'endemà, 25 de desembre, a les 12 del migdia, hi haurà la Missa Solemne de Nadal. També a les 12 serà la Missa del 26 de desembre, dia de Sant Esteve. El dissabte 29 de desembre, a les 19.00h, a la Sala Parroquial hi haurà la tradicional representació dels Pastorets, enguany a càrrec dels nens i nenes del Taller de Teatre de la Sala. La darrera Missa de l'any se celebrarà el diumenge 30 de desembre, festivitat de la Sagrada Família, a les 12.00h. Ja serà el dia 1 de gener de 2019 quan se celebrarà la primera Missa de l'any nou, a les 12.00h, en honor de Santa Maria, Mare de Déu.

A les 19.00h del mateix dia 30, a la Sala Parroquial, es durà a terme la representació del Poema de Nadal. Al vespre del mateix dia 1, concretament a les 19.00h, el Cor Parroquial oferirà el ja tradicional Concert de Cap d'Any. Els cantors del Cor interpretaran un repertori selecte en què trobarem des de les nadales més populars i tradicionals fins a les més modernes i actuals. Per cloure el cicle de celebracions nadalenques, el diumenge 6 de gener, solemnitat de l'Epifania del Senyor, hi haurà la Missa de Reis, a les 12.00h. L'Àngel els digué: «No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora». I de sobte s'uní a l'Àngel un estol dels exèrcits celestials que lloava Déu cantant: «Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que Ell estima». Lc 2,1-14 Des de la Parròquia de l'Assumpció de les Borges del Camp desitgem a tots els borgencs que passeu unes molt bones i santes festes del Nadal i un pròsper any 2019!


bottom of page